Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g garlic cloves
- 75 g eschalot
- 200 g fresh red chillies, cut into halves
- 100 g curly red chilli, cut into halves
- 35 g palm sugar
- 100 g vegetable oil
- 1 tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 5337.7 kJ / 1275.8 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 98.2 g
- Tłuszcz
- 101.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 1939.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1 Std. 30 Min
All-in-one chicken Congee
35 min
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 Min
Chinese egg noodles
1 Std.
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.
Boiled Eggs
20 Min
Soto Betawi (Beef coconut soup)
1 Std. 45 Min
Cooking White Rice
25 Min
Indonesian yellow spice paste
40 Min
Sichuan Chilli Oil
50 Min
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55min
Indonesian white spice paste
35 min