Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mung bean filling
- 90 g dried split mung beans (yellow)
- 1210 g water, plus extra for soaking
- 30 g sugar
- 50 g desiccated coconut
Dough
- 250 g glutinous rice
- 100 g white rice
- 200 g water
- 100 g white sugar
- 2 tbsp baking powder
- 30 g potato flakes
- 100 g sesame seeds, for coating
- vegetable oil (approx. 750 g), for deep frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 603.7 kJ / 143.7 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 129.9 mg
Alternatywne przepisy
Mantou Buns with Soya Milk (TM6 Metric)
1 Std. 35 Min
Pulut panggang (grilled rice packets)
3h 30 min
Dou sha (red bean paste)
49 Std. 10 Min
Pumpkin Kaya
35min
Kuih Bangkit (Melt-in-Mouth Coconut Cookies)
2 godz.
Mantou buns
1h 30 min
Pineapple buns
9h 50min
Dou sha bao (red bean paste buns)
9 Std. 30 Min
Banh bao (steamed pork buns)
2 Std. 45 Min
Kaya (coconut jam)
1 Std. 10 Min
Milk bread (Challah)
2h 20min
Soy milk
24 Std. 30 Min