Urządzenia i Akcesoria
Banh ran (sesame balls)
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 25 godz. 30 min
20 portions
Składniki
Mung bean filling
-
dried split mung beans (yellow)90 g
-
water plus extra for soaking1210 g
-
sugar30 g
-
desiccated coconut50 g
Dough
-
glutinous rice250 g
-
white rice100 g
-
water200 g
-
white sugar100 g
-
baking powder2 tbsp
-
potato flakes30 g
-
sesame seeds for coating100 g
-
vegetable oil (approx. 750 g), for deep frying
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
129.9 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
603.7 kJ /
143.7 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
18.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Roselle Payasam
35 min
XO sauce
1 godz. 50 min
Soy milk
24 godz. 30 min
Green Tea Pudding
2 godz. 20 min
Pan pizza
30 min
Taro bread
4 godz. 20 min
Sausage dogs
2 godz. 5 min
Matcha and mango frozen yoghurt
18 godz. 25 min
Nyonya Spice Paste
15 min
Sambal chilli
35 min
Potato Buns
3 godz.