Urządzenia i Akcesoria
Sambal oelek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
210 g
Składniki
-
fresh bird's eye chillies trimmed60 g
-
garlic cloves20 g
-
fresh ginger peeled20 g
-
lemongrass white part only1 stalk
-
rice wine vinegar30 g
-
palm sugar30 g
-
salt1 tsp
-
lime zested (no white pith) and juiced (approx. 30 g juice)1
-
peanut oil1 ½ tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 210 g
Sód
2348.4 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
1707.5 kJ /
408.1 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Beef rendang
1 godz. 55 min
Sambal udang (Skinnymixers)
50 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Sichuan Chilli Oil
50 min
Sambal chilli
35 min
Sambal kacang (peanut sauce)
35 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Tom Yum Paste
45 min
Nyonya Chicken Rendang
45 min