Urządzenia i Akcesoria
Sambal oelek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
210 g
Składniki
-
fresh bird's eye chillies trimmed60 g
-
garlic cloves20 g
-
fresh ginger peeled20 g
-
lemongrass white part only1 stalk
-
rice wine vinegar30 g
-
palm sugar30 g
-
salt1 tsp
-
lime zested (no white pith) and juiced (approx. 30 g juice)1
-
peanut oil1 ½ tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 210 g
Sód
2348.4 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
1707.5 kJ /
408.1 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Sambal kacang (peanut sauce)
35 min
Sambal chilli
35 min
Nyonya Spice Paste
15 min
Nasi tomato (tomato rice)
40 min
Tom Yum Paste
45 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Nyonya Chicken Rendang
45 min