Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g fresh bird's eye chillies, trimmed
- 20 g garlic cloves
- 20 g fresh ginger, peeled
- 1 stalk lemongrass, white part only
- 30 g rice wine vinegar
- 30 g palm sugar
- 1 tsp salt
- 1 lime, zested (no white pith) and juiced (approx. 30 g juice)
- 1 ½ tbsp peanut oil
- Wartości odżywcze
- na 210 g
- Kalorie
- 1707.5 kJ / 408.1 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 2348.4 mg
Alternatywne przepisy
Tom Yum Paste
45 Min
Nasi impit (compressed rice cakes)
6 Std. 40 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Sambal chilli
35 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 Min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 Std.
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 Min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Sambal Belacan
10min
Sambal kacang (peanut sauce)
35 min