Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blanched vegetables and vermicelli
- 1500 g water
- 85 g vermicelli noodles
- 100 g bean sprouts
- 100 g cabbage, cut in thin slices
- 110 g Indonesian yellow spice paste
- 600 g chicken thighs, bone in
- 5 makrut lime leaves
- 3 fresh salam leaves
- 1 ½ tsp sea salt
- 1 tsp ground white pepper
- ¼ tsp Chicken stock paste
Turmeric Chicken Soup
- 4 hard-boiled eggs, peeled, cut in halves
- 1 stalk celery, chopped, to garnish
- fried shallots, to garnish
- 2 lime, cut in wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1638 kJ / 391.5 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 721.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomato-egg drop soup
20min
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 Min
Strawberry Dragon Fruit Frozen Yogurt
10min
Nyonya curry chicken bun
2 godz. 45 min
Indonesian red spice paste
45 Min
Chilli crab with coconut rice and sambal (Mark LaBrooy)
1 godz. 30 min
Cantonese Steamed Fish
40 Min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 godz. 25 min
Indonesian yellow spice paste
40 Min
Fast and Super Easy Noodles
15min
One Pot Chicken Rice
50 Min
Chicken and Chinese sausage rice
50 Min