Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blanched vegetables and vermicelli
- 1500 g water
- 85 g vermicelli noodles
- 100 g bean sprouts
- 100 g cabbage, cut in thin slices
- 110 g Indonesian yellow spice paste
- 600 g chicken thighs, bone in
- 5 makrut lime leaves
- 3 fresh salam leaves
- 1 ½ tsp sea salt
- 1 tsp ground white pepper
- ¼ tsp Chicken stock paste
Turmeric Chicken Soup
- 4 hard-boiled eggs, peeled, cut in halves
- 1 stalk celery, chopped, to garnish
- fried shallots, to garnish
- 2 lime, cut in wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1638 kJ / 391.5 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 721.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1j 25 menit
Indonesian yellow spice paste
40 min
Soto Betawi (Beef coconut soup)
1 Std. 45 Min
Hainanese chicken and rice
1h 50min
Douhua (soybean curd)
10h 25 min
Simple pizza
1j 30 menit
Prawn okonomiyaki (Diabetes)
55 Min
Chicken and Chinese sausage rice
50 menit
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1h 50min
Stir Fried Udon With Chicken and Mushroom
20 min
Indonesian white spice paste
35 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45 min