Zupa z fenkułem i komosą ryżową
TM6 TM5

Zupa z fenkułem i komosą ryżową

3.6 (29 ocen)

Składniki

  • 320 g bulwy kopru włoskiego (fenkułu), pokrojonej na 3,5 cm kawałki (liście zachować do dekoracji)
  • 75 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
  • 120 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 800 g wody
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ¼ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka sumaku (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
  • 80 g komosy ryżowej (quinoa), trójkolorowej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
972 kJ / 232 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
12 g
Błonnik
5.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy