Zupa z fenkułem i komosą ryżową

Zupa z fenkułem i komosą ryżową

3.6 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • bulwy kopru włoskiego (fenkułu), pokrojonej na 3,5 cm kawałki (liście zachować do dekoracji)
    320 g
  • sera cheddar pokrojonego na kawałki
    75 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • wody
    800 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 czubate łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • sumaku (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
    ½ - 1 łyżeczka
  • komosy ryżowej (quinoa) trójkolorowej
    80 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 232 kcal / 972 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...