Zupa z fenkułem i komosą ryżową

Zupa z fenkułem i komosą ryżową

3.6 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 320 g bulwy kopru włoskiego (fenkułu), pokrojonej na 3,5 cm kawałki (liście zachować do dekoracji)
  • 75 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 800 g wody
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ¼ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka sumaku (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
  • 80 g komosy ryżowej (quinoa) trójkolorowej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 10 g
Kalorie 972 kJ / 232 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 5.2 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...