Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g bulwy kopru włoskiego (fenkułu), pokrojonej na 3,5 cm kawałki (liście zachować do dekoracji)
- 75 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 800 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ - 1 łyżeczka sumaku (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- 80 g komosy ryżowej (quinoa), trójkolorowej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 972 kJ / 232 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 Min
Dyniowe curry z soczewicą i kaszą jaglaną
55 Min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 Min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 Min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 Min
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50 Min
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 Min
Tabbouleh z surowymi warzywami
1 Std. 45 Min
Zupa z ciecierzycy, dyni i jarmużu
45 Min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 Min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 Min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1h 10min