Urządzenia i Akcesoria
Zupa z fenkułem i komosą ryżową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
320 g bulwy kopru włoskiego (fenkułu), pokrojonej na 3,5 cm kawałki (liście zachować do dekoracji)
-
75 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
800 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka sumaku (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
80 g komosy ryżowej (quinoa) trójkolorowej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10 g
Kalorie
972 kJ /
232 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
5.2 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA WEGE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 godz.
Dolnośląska zupa dziewięciozielna
30 min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 min
Zupa z ciecierzycy, dyni i jarmużu
45 min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Gulasz z soczewicy i buraków
55 min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 min
Zupa szpinakowa z batatami
35 min