![Zupa z fenkułem i komosą ryżową Zupa z fenkułem i komosą ryżową](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4F893705-C9ED-4E1C-A83C-4E05E2B3058A/Derivates/158bd63f-da56-4500-92aa-f298ad680edd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g bulwy kopru włoskiego (fenkułu), pokrojonej na 3,5 cm kawałki (liście zachować do dekoracji)
- 75 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 800 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ - 1 łyżeczka sumaku (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- 80 g komosy ryżowej (quinoa), trójkolorowej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 972 kJ / 232 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Krakersy z kapustą kiszoną i nasionami konopi
1 godz.
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 Min
Fasolotto z kalafiorem
13u. 55min
Zupa z ciecierzycy, dyni i jarmużu
45 min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 min
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13 godz. 35 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 min
Szybka zupa ratatouille
30 min
Egejska zupa warzywna
50 min