
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli dymki tylko białej części30 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki140 g
-
komosy ryżowej (quinoa)150 g
-
wody450 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek30 g
-
octu balsamicznego10 g
-
sosu sojowego jasnego10 g
-
nasion kminu rzymskiego mielonego1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
pomidora (ok. 80 g), pokrojonego w 1 cm kostkę½
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
208 kcal /
871 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
9.5 g
Węglowodany
26.5 g
Błonnik
4.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka z soczewicy
45 min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min
Sałatka z zielonej soczewicy
45 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.
Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
30 min