
Urządzenia i Akcesoria
Fasolotto z kalafiorem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz. 55 min
6 porcji
Składniki
-
1 cytryna ekologiczna
-
30 g orzechów laskowych
-
1850 g wody
-
420 - 450 g fasoli Piękny Jaś, suszonej Melvit, uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)
-
150 g słodkiej cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
150 g różyczek kalafiora
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 ziarno ziela angielskiego
-
100 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
rukola ilość do podania (ok. 20 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
11 g
Kalorie
1077.4 kJ /
257.3 kcal
Tłuszcz
14.2 g
Błonnik
7.7 g
Węglowodany
28.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska