Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g białego chleba, pokrojonego na kawałki
- 40 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 250 g jarmużu, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
- 50 g oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 70 g sera feta, pokrojonego na kawałki
- 6 łodyżek mięty, świeżej, tylko liście, posiekanych
- 1 jajko
- ½ łyżeczki soli
- olej, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1558.5 kJ / 372.2 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placek z hummusem z cieciorki
20min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 Std. 20 Min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1h 10min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1h 10min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 Min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1h 10min
Kremowe gratin z jarmużu
55min
Ragout z marynowanym tofu
1h 40min
Falafele z bobu i cieciorki
50 min
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 Std.
Kotleciki z marchewki
1 Std. 20 Min
Kotleciki pietruszkowe
25 Min