Urządzenia i Akcesoria
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
200 g białego chleba pokrojonego na kawałki
-
40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
250 g jarmużu pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
50 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
70 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
6 łodyżek mięty, świeżej tylko liście, posiekanych
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
-
olej do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
11 g
Kalorie
1558.5 kJ /
372.2 kcal
Tłuszcz
22.9 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
35.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ORIENTALNA JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Kalarepa à la ryba po grecku
50 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Falafele z bobu i cieciorki
50 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min