Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g białego chleba, pokrojonego na kawałki
- 40 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 250 g jarmużu, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
- 50 g oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 70 g sera feta, pokrojonego na kawałki
- 6 łodyżek mięty, świeżej, tylko liście, posiekanych
- 1 jajko
- ½ łyżeczki soli
- olej, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1558.5 kJ / 372.2 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1h 15min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 Std. 30 Min
Ragout z marynowanym tofu
1 Std. 40 Min
Kotleciki pietruszkowe
25min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1h 10min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1h 20min
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25min
Falafele z bobu i cieciorki
50min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1h 10min
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1h 10min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1h 10min