Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)

Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)

4.1 30 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • olej do natłuszczenia przystawki Varoma
  • 2 bakłażany (ok. 250 g każdy)
  • 90 - 100 g pasty miso
  • 20 g mirinu
  • 15 g cukru
  • 20 g sake
  • 160 g wody
  • 1 łyżeczka ziaren sezamu uprzednio uprażonych, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 176 kcal / 735 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...