Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
TM5 TM6

Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)

4.3 (25 ocen)

Składniki

  • olej, do natłuszczenia przystawki Varoma
  • 2 bakłażany (ok. 250 g każdy)
  • 90 - 100 g pasty miso
  • 20 g mirinu
  • 15 g cukru
  • 20 g sake
  • 160 g wody
  • 1 łyżeczka ziaren sezamu, uprzednio uprażonych, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
735 kJ / 176 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy