Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)

Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)

4.2 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • olej do natłuszczenia przystawki Varoma
  • bakłażany (ok. 250 g każdy)
    2
  • pasty miso
    90 - 100 g
  • mirinu
    20 g
  • cukru
    15 g
  • sake
    20 g
  • wody
    160 g
  • ziaren sezamu uprzednio uprażonych, do dekoracji
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 176 kcal / 735 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...