Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
TM6 TM5

Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)

4.2 ( 28 ocen )

Składniki

  • olej do natłuszczenia przystawki Varoma
  • 2 bakłażany (ok. 250 g każdy)
  • 90 - 100 g pasty miso
  • 20 g mirinu
  • 15 g cukru
  • 20 g sake
  • 160 g wody
  • 1 łyżeczka ziaren sezamu uprzednio uprażonych, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
176 kcal / 735 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
4.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy