
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olej, do natłuszczenia przystawki Varoma
- 2 bakłażany (ok. 250 g każdy)
- 90 - 100 g pasty miso
- 20 g mirinu
- 15 g cukru
- 20 g sake
- 160 g wody
- 1 łyżeczka ziaren sezamu, uprzednio uprażonych, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 735 kJ / 176 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa miso z warzywami
30min
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
45 Min
Zupa z grzybami w pięciu smakach
40min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 45 Min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40min
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
13 godz. 5 min
Seitan z sosem pomarańczowym
2 Std.
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24 Std. 15 Min
Koreański sos BBQ
25 Min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1h 10min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1h 30min