
Urządzenia i Akcesoria
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
olej do natłuszczenia przystawki Varoma
-
2 bakłażany (ok. 250 g każdy)
-
90 - 100 g pasty miso
-
20 g mirinu
-
15 g cukru
-
20 g sake
-
160 g wody
-
1 łyżeczka ziaren sezamu uprzednio uprażonych, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
176 kcal /
735 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
4.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA JAPOŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska