Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sałatka
- 200 g zielonej soczewicy, suszonej
- 1 łyżeczka soli
- 750 g wody
- 1 ząbek czosnku
Sos
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 20 g cebuli szalotki
- 20 g czerwonej cebuli
- 20 g musztardy, stołowej
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 10 g czerwonego octu winnego
- 40 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1103 kJ / 263 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Sałatka z soczewicy
45 min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1h
Ragout z soczewicą i burakami
2 Std. 10 Min
Sundal z ciecierzycy
6 godz. 45 min
Fasolotto z kalafiorem
13 Std. 55 Min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 min
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30 min