Orzechowe gryczotto z tymiankiem

Orzechowe gryczotto z tymiankiem

3.4 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 300 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 650 g wody
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 80 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 20 g orzechów laskowych
  • 5 g tymianku, świeżego
  • 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g cebuli
  • 30 g masła
  • ½ łyżeczki soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 567.7 kcal / 2376.8 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 32.2 g
Węglowodany 57.9 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...