Urządzenia i Akcesoria
Orzechowe gryczotto z tymiankiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
300 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
650 g wody
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
80 g orzechów włoskich, łuskanych
-
20 g orzechów laskowych
-
5 g tymianku, świeżego
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
40 g cebuli
-
30 g masła
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18 g
Kalorie
2376.8 kJ /
567.7 kcal
Tłuszcz
32.2 g
Błonnik
6.4 g
Węglowodany
57.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Sundal z ciecierzycy
6 h 45 min
Dip z karczochów i tofu
5 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM5, TM6)
45 min
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
40 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Kaszotto z grzybami
40 min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Risotto pomarańczowe
45 min
Risotto z jarmużem
50 min