Urządzenia i Akcesoria
Peruwiańskie quinotto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
230 g komosy ryżowej (quinoa)
-
40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
70 g cebul szalotek przekrojonych na pół
-
15 g oliwy z oliwek
-
400 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
30 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
20 g rodzynek sułtanek
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.8 g
Kalorie
1360 kJ /
325 kcal
Tłuszcz
12.6 g
Błonnik
5.6 g
Węglowodany
41.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
40min
Fasola adzuki po prowansalsku
13h
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1h 10min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50min
Crumble po indyjsku
1h 20min
Ragout z soczewicą i burakami
2h 10min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1h 30min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45min
Marokański kuskus z warzywami
50min
Ratatouille
40min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40min