
Urządzenia i Akcesoria
Peruwiańskie quinotto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
komosy ryżowej (quinoa)230 g
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki40 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych50 g
-
cebul szalotek przekrojonych na pół70 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
wody400 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji30 g
-
rodzynek sułtanek20 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
325 kcal /
1360 kJ
Białko
13.8 g
Tłuszcz
12.6 g
Węglowodany
41.7 g
Błonnik
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1 godz.
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Makaron po liguryjsku
45 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min
Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)
1 godz. 20 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Marokański kuskus z warzywami
50 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.