Peruwiańskie quinotto
TM6 TM5

Peruwiańskie quinotto

4.0 (49 ocen)

Składniki

  • 230 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
  • 70 g cebul szalotek, przekrojonych na pół
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 400 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 30 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 20 g rodzynek sułtanek
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • liście bazylii, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1360 kJ / 325 kcal
Białko
13.8 g
Węglowodany
41.7 g
Tłuszcz
12.6 g
Błonnik
5.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy