Gaskońska zupa garbure z tofu

Gaskońska zupa garbure z tofu

4.3 52 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

Marynata tofu
  • 180 - 200 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g sosu sojowego
  • 10 g oliwy z oliwek
Zupa garbure
  • 150 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 150 g rzepy pokrojonej na kawałki
    150 g kalarepy, pokrojonej na kawałki
  • 100 g pora tylko białej części, pokrojonej w 5 mm plastry
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1000 g wody
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki
    200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, krojonej
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ¼ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 240 g białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 197.1 kcal / 824.8 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 8.3 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 434.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...