Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 125 g de mâche
- 20 g d'huile d'olive
- 200 g de lentilles vertes du Puy, sèches
- 1100 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 100 g de feta, coupée en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 830.3 kJ / 197.5 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 499 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de petits pois, quenelle de fromage
40 min
Velouté poireaux-pommes de terre au saumon fumé
45 min
Velouté de poireaux et pois cassés
4 Std. 15 Min
Velouté de pois cassés, crème au citron confit
1h 10 min
Soupe de pois cassés au lait de coco
30 min
Crème de pois chiches au lard
30 min
Soupe de petits pois à la menthe
25 min
Soupe de courgettes, ricotta et olives
30 min
Velouté de champignons et chantilly au foie gras
45 min
Velouté de petits pois à la menthe
35 min
Velouté de mâche aux Saint-Jacques
45 min
Soupe de petits pois au mascarpone et au basilic
25 min