Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau, et un saladier d'eau glacée
- 1 chou romanesco, détaillé en petits bouquets
- 2 poires bien mûres, coupées en deux
- 100 g de roquefort, détaillé en dés
- 3 c. à soupe d'huile de noisette
- 2 c. à soupe de vinaigre balsamique blanc
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1241 kJ / 299 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45min
Poireaux vapeur (200-400 g)
25 min
Poireaux vinaigrette
35 Min
Artichauts et fèves en bagna cauda
1 Std.
Poireaux vinaigrette au miso
35 Min
Artichauts à la vinaigrette d'agrumes
12 Std. 45 Min
Chou vapeur (300 g)
15 Min
Endives braisées gratinées au parmesan
50 Min
Epinards à la crème
25 min
Artichaut farci au chèvre et aux lardons
1 Std. 30 Min
Fond d'artichaut à la framboise
1 Std. 10 Min
Navets vapeur (200-600 g)
30min