Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'oignon, en morceaux
- 400 g de petits pois frais, écossés
- 300 g d'eau
- 3 c. à soupe de mascarpone
- du sel
- du poivre moulu
- ½ bouquet de basilic frais, effeuillé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème de petits pois
40min
Crème d'épinards
35min
Soupe de courgette et menthe
35min
Crème de chou-fleur
30min
Velouté de petits pois Chef Laurent CLEMENT
30min
Soupe de petits pois, épinards et amandes
30min
Crème de brocoli aux noisettes
1h
Crème de chou-fleur
40min
Soupe de petits pois à la menthe
25min
Velouté de petits pois, quenelle de fromage
40min
Velouté de courgette et roquette
35min
Velouté d'épinards au chèvre
35min