Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'oignon, en morceaux
- 400 g de petits pois frais, écossés
- 300 g d'eau
- 3 c. à soupe de mascarpone
- du sel
- du poivre moulu
- ½ bouquet de basilic frais, effeuillé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème de chou-fleur
30min
Velouté d'épinards au chèvre
35min
Velouté de carotte, pomme et curry
50min
Soupe brocoli-gorgonzola
40min
Crème de petits pois
40min
Velouté de panais et cerfeuil tubéreux
55min
Crème de brocoli aux noisettes
1h
Soupe de brocolis aux amandes grillées
35min
Soupe de petits pois, épinards et amandes
30min
Crème de maïs au cumin
30min
Velouté de petits pois, quenelle de fromage
40min
Soupe de petits pois à la menthe
25min