Salade de lentilles et œuf poché

Salade de lentilles et œuf poché

3.9 92 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

La vinaigrette
  • 50 g d'échalotes
  • 40 g d'huile d'olive
  • 30 g de vinaigre de cidre
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 - 3 brins de persil frais équeutés
  • 4 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
Les lentilles et les œufs pochés
  • 200 g de lentilles vertes sèches
  • 750 g d'eau
  • 1 gousse d'ail
  • 4 œufs
  • 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 4 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 346.6 kcal / 1450.1 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 34.8 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 520.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...