Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour les ramequins
- 80 g de farine de blé, et un peu pour les ramequins
- 250 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 45 g de lait
- 45 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 œufs
- 40 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1243.2 kJ / 298.5 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 19.9 mg
Alternatywne przepisy
Smoothie coco, kiwi, poire et réglisse
15min
Brioche perdue aux pommes
40min
Tarte choco-cookies
12h 25min
Moelleux coco et cœur coulant chocolat
2j 30 menit
Moelleux au chocolat au lait et cœur praliné
50min
Petits coulants au chocolat
20 min
Fondant au chocolat de La Baule
13hod.
Brioche perdue aux pommes, caramel et noix
45min
Petits gâteaux coulants chocolat et fleur de sel
25min
Cookie géant
40min
Fondant minute au chocolat
20 min
Chocolat chaud onctueux
15min