Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour les ramequins
- 80 g de farine de blé, et un peu pour les ramequins
- 250 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 45 g de lait
- 45 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 œufs
- 40 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1243.2 kJ / 298.5 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 19.9 mg
Alternatywne przepisy
Brownies au caramel
1 godz. 20 min
Crèmes brûlées à la crème de marrons
3sa 20 dk
Tartelettes choco-raisins
1h
Tiramisu cheesecake
13h 20min
Muffins chocolat blanc, cœur de rhubarbe
50 min
Cheesecake noix de coco-caramel
3h 40min
Tarte choco-cookies
12h 25 min
Flan pâtissier aux prunes
2u. 5min
Gâteau chocolat-noisette
12h
Flan pâtissier au chocolat
3h
Petits coulants au chocolat
20 min
Tiramisu à l'italienne
4 godz. 40 min