Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 2 jaunes d'œufs
- 100 g de beurre demi-sel
- 200 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 c. à soupe de sucre vanillé
- 7 poires, pelées, égrainées et coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1238.5 kJ / 296 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 207.3 mg
Alternatywne przepisy
Couronne à la pomme et au citron
50 min
Gâteau magique à la noix de coco
1h
Moelleux poire-noisette
45 min
Tarte aux poires à l'ancienne
1h 10 min
Gâteau aux noisettes
55 min
Gâteau aux poires et aux amandes
1u. 50min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55 min
Gâteau pommes-cannelle
1h
Quatre-quarts aux poires
55 min
Gâteau fondant aux noix
40 min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3 Std. 35 Min