Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 80 g de sucre roux
- 125 g de yaourt nature à 0% m.g.
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 200 g de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 634.7 kJ / 151.3 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 128 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette briochée aux pépites de chocolat
4 godz. 50 min
Brioche légère au fromage blanc
4h
Brioche tressée
4h
Moelleux légers au chocolat
45 min
Gâteau à la banane, au chocolat et flocons d'avoine
55 min
Gâteau moelleux chocolat et courgette
40 Min
Moelleux amandes-chocolat
50min
Gâteau au chocolat et fromage blanc
40 Min
Gâteau au chocolat sans œuf
35min
Gâteau sans beurre pomme et chocolat
40 Min
Gâteau pommes-cannelle
1h
Cake fondant au chocolat
35min