Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 4 œufs, blancs et jaunes séparés
- 35 g de sucre en poudre
- 100 g de fromage blanc 20 % m.g.
- 15 g de fécule de maïs, et un peu pour les ramequins
- 1 pincée de sel
- beurre, pour les ramequins
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 406.9 kJ / 97.4 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 21.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau coton
1u. 45min
Cookies allégés au chocolat
30min
Pâte à tartiner au cacao sans sucre
5min
Cookies fourrés à la pâte à tartiner
1h 10min
Gâteau roulé à la confiture, glaçage au citron
50min
Grand donut chocolat et vanille
30min
Cupcakes en sapin
1h
Cupcakes au chocolat
12hod.
Gâteau au chocolat sans œuf
35min
Gâteau au chocolat et fromage blanc
40min
Cake fondant au chocolat
35min
Moelleux au chocolat au lait
1h