Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel aux noix
- 150 g de caramel au beurre salé
- 400 g de pommes, coupées en cubes
- 100 g de cerneaux de noix
La brioche perdue
- ½ gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 45 g de beurre
- 250 g de lait
- 50 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 6 tranches de brioche rassie
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2330.8 kJ / 559.2 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake aux galettes bretonnes et caramel
6h 15min
Brioche perdue aux pommes
40min
Tarte fine façon cheesecake
4 Std.
Moelleux au chocolat au lait et cœur praliné
50min
Sucre glace (150 g)
5 Min
Coulant chocolat-cannelle
20min
Brownie aux fraises
55min
Fondant au chocolat de La Baule
13 Std.
Crumble aux pommes, spéculoos, raisins secs
55min
Moelleux au chocolat au lait
1h
Cheesecake au caramel au beurre salé
12h
Fondant minute au chocolat
20min