Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de chocolat noir, cassé en morceaux
- 140 g de beurre, coupé en dés, et un peu pour le moule
- 160 g de sucre
- 90 g de farine, et un peu pour le moule
- 60 g de poudre d'amande
- 3 œufs
- 110 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 2 c. à soupe de chocolat en pailettes
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2796 kJ / 674 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 46 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte ricotta-chocolat
1h 15min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55min
Gâteau au café et aux noix
1h 10min
Moelleux miel-chocolat cœur fondant
25min
Gâteau magique à la noix de coco
1u.
Gâteau brigadier
2h 30min
Layer cake façon tiramisu
1h 15min
Gâteau aux noisettes
55min
Cake chocolat-poire
1u.
Gâteau chocolat-noisette
12h
Gâteau au chocolat et au mascarpone
35min
Cake fondant au chocolat
35min