Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de sucre en poudre
- 500 g d'eau
- 200 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 100 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 100 g d'amandes en poudre
- 4 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2170.7 kJ / 521.5 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 30.7 mg
Alternatywne przepisy
Gâteau coton
1 Std. 45 Min
Tartelettes au lait de coco
1 Std.
Rieska (pain lapon)
30min
Le gâteau de Peau d'Ane
1 godz. 15 min
Plumcake vapeur à la carotte
1 Std.
Cake marbré chocolat et courge
1 Std. 45 Min
Quiche de carotte au thon
1 Std.
Tarte crémeuse aux fraises
2 Std.
Gâteau vapeur à la banane
1 Std. 30 Min
Gâteau à la banane, au chocolat et flocons d'avoine
55 Min
Gâteau de ménage
2h 45min
Gâteau cubain au rhum et à la banane
1 Std.