Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 125 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 250 g de farine
- 150 g de noisettes émondées
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 860 kJ / 206.6 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 37.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits sablés au chocolat, cacao et fleur de sel
2j 30 menit
Biscuits écolier
20 min
Biscuits à la pâte à tartiner au chocolat
1h 40min
Gâteau marbré
2h
Madeleines marbrées choco-vanille
1h 25min
Cupcakes au cerveau
1h 40min
Sablés à la confiture
1h 40min
Sablés diamant vanille
1h
Cookies aux 3 chocolats
50min
Brownies aux noix de pécan
45min
Gâteau choco-noisette
1h 40min
Petits gâteaux coulants chocolat et fleur de sel
25min