Bar et topinambours rôtis, purée de panais

Bar et topinambours rôtis, purée de panais

4.0 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • 600 g de panais coupés en morceaux
  • 300 g d'eau
  • 600 g de topinambours coupés en morceaux (2-3 cm)
  • 1 bar entier, vidé et nettoyé (1 ou 2 bars selon leur taille)
  • 1 filet d'huile d'olive
  • 2 pincées de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 200 g de lait
  • 2 - 3 pincées de vanille en poudre à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 409.5 mg
Białko 49.8 g
Kalorie 2185.3 kJ / 520 kcal
Tłuszcz 17.5 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 37.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...