Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 oignons rouges, coupés en quatre
- 1 gousse d'ail, dégermée
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à café de sucre roux
- 2 branches d'aiguilles de romarin frais
- 2 c. à soupe d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 1 pâte brisée maison
- 12 filets d'anchois frais
- 20 olives noires avec leur noyau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2965 kJ / 710 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce armoricaine
1 Std.
Tarte aux oignons et tapenade
1 Std. 10 Min
Soupe au pistou
40min
Tourte aux blettes
2h 20 min
Pissaladière classique
2 Std.
Pissaladière
3u.
Pissaladière
2h 10min
Tarte aux courgettes et tapenade
1h 15min
Soupe froide de courgette à la grecque
2h 15min
Féroce d'avocat
30 Min
Tourte aux blettes et aux pignons de pin
1h 50min
Sauce américaine
55min