Asperges et fraises en salade

Asperges et fraises en salade

4.7 69 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

La vinaigrette
  • 100 g d'eau
  • 100 g de vinaigre balsamique blanc
  • 50 g de sucre en poudre
  • 50 g d'huile d'olive
  • 1 c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre noir moulu
  • 1 c. à café de basilic déshydraté
La salade
  • 500 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 500 g d'asperges blanches pelées et coupés en morceaux (3-4 cm)
  • 500 g d'asperges vertes tiers inférieur pelé et coupées en morceaux (3-4 cm)
  • 50 g de pignons de pin
  • 200 - 250 g de fraises
  • 50 - 100 g de roquette

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 6 portions

Białko 36 g
Kalorie 5574 kJ / 1333 kcal
Tłuszcz 79 g
Błonnik 23.6 g
Węglowodany 107 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...