
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
-
1000
g de fèves fraîches
lub 1000 g de fèves, surgelées préalablement décongelées - 3 gousses d'ail
- 180 g d'oignons coupés en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 3 brins de thym frais effeuillés
- 2 feuilles de laurier déshydratées
- 100 g de vin blanc sec
- 500 g de tomates détaillées en dés
- 100 g de coulis de tomates
- 150 g de chorizo détaillé en lardons
- 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 580.8 kcal / 2435.7 kJ
- Białko
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Węglowodany
- 59.2 g
- Błonnik
- 24.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Sód
- 793 mg