Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de cresson frais, et quelques feuilles pour la finition
- 150 g de crème liquide entière
- du sel
- 16 noix de saint-jacques fraîches, de belle taille
- 2 citrons verts non traités
- 1 filet d'huile d'olive
- poivre moulu
- fleur de sel
-
4
c. à soupe d'œufs de poisson noirs fumés, type hareng
lub 4 c. à soupe d'œufs de lump
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1260 kJ / 299 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Soupe de melon au basilic
2 godz. 15 min
Barbue au beurre d'orange et de sauge
1 godz. 30 min
Tartare de bar aux fruits de la Passion
20min
Œufs cocotte au chorizo et asperges vertes
40min
Sabayons gratinés aux fruits rouges et financiers
55 min
Gaspacho de melon, tuiles au parmesan
2 godz. 30 min
Keftas d'agneau, asperges et sauce au sésame
35min
Asperges sauce mousseline
1 godz.
Sabayon de fruits exotiques
30min
Saumon gravlax à la betterave
24h
MAI Asperges, saint-jacques et sabayon aux herbes - Christophe Aribert
40min
Ceviche de dorade
10 min