Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g massa-mãe de centeio
- 300 g farinha de centeio tipo 130
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1081 kJ / 258 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Baguetes
15 Std.
Massa-mãe de trigo e maçã
72 Std. 20 Min
Pão de água com massa-mãe
21h
Almofadas de batata
14h 40min
Pão rústico suíço
25 Std. 20 Min
Pães de raiz recheados
Brak ocen
Pão pardo torcido
16 Std.
Pão Venezia
17 Std. 10 Min
Pão de lavrador
16 Std. 15 Min
Massa-mãe
360 Std.
Pão branco
15 Std.
Massa-mãe de centeio
120 godz. 20 min