Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g chocolate p/ culinária (70% cacau) partido em pedaços
- 15 g cacau em pó
- Piripíri em pó q.b.
- 280 g amêndoa torrada s/ pele
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2573 kJ / 616 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Amêndoas de chocolate branco e coco
30min
Amêndoas de chocolate de leite e café
30min
Bolo-rei
3h 15min
Folar de amêndoa
35min
Sal aromatizado com alecrim
12 Std. 10 Min
Granola
25min
Folar de erva-doce
24h
Vinagre de romã
10min
Crocante de amendoim
1h 30min
Queijo fresco e pão de cereais
48 godz.
Bolachas crinkles
3h 20 min
Bolo-rainha
1h 20 min