Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa prévia
- 50 g água morna
- 60 g farinha de espelta integral
- 1 pedaço pequeno fermento de padeiro fresco (1 g aprox.)
Massa fervida
- 150 g água
- 50 g farinha de espelta integral
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 260 g água, mais q.b. p/ vapor e p/ borrifar
- 10 g mel
- 400 g farinha de espelta tipo 630
- 3 - 4 c. chá de psyllium husk (ver dica)
- 2 c. chá de sal
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 1 c. sopa de sal grosso (opcjonalnie)
- 1 c. chá cheia de sementes de alcaravia (opcjonalnie)
- Farinha de centeio q.b. p/ polvilhar
- Água q.b. p/ borrifar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 645.9 kJ / 154.4 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 392.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de mistura simples
3 Std. 40 Min
Baguetes
15u.
Cacete com massa-mãe
21h 30 min
Coroa de espelta
4h
Pão duplo de centeio e espelta
Brak ocen
Pão de centeio e banha
16h 10 min
Pão rústico suíço
25 Std. 20 Min
Pãezinhos de muesli
15ωρ. 30 λεπτ.
Pão de mistura de centeio e ervas
14h 30min
Nuvem de espelta
16 godz. 30 min
Pão de espelta com sementes de abóbora
15h 45min
Pão de leitelho
18 godz.