Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Azeite q.b. p/ untar
- 200 g água fria
- 200 g iogurte c/ 3,5% gordura frio
- 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de malte em pó p/ panificação
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 2 c. chá de sal
- Cacau em pó q.b. p/ polvilhar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1167.3 kJ / 279 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 53.6 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 681.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broa de milho e centeio com massa-mãe
18h
Botões doces
2 Std. 45 Min
Bijoux de amendoim e cereais
3 Std. 40 Min
Pão de centeio e banha
16h 10min
Pão rústico suíço
25h 20 min
Pão Venezia
17 Std. 10 Min
Pão de especiarias
Brak ocen
Massa-mãe em pó
24 Std.
Vianinhas
14 godz.
Pão de leitelho
18h
Pão de lavrador
16h 15 min
Pão branco
15 Std.