Pão de leitelho

Pão de leitelho

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 18 godz.
15 doses

Składniki

Massa-mãe de centeio
  • água
    130 g
  • isco (massa-mãe de centeio)
    10 g
  • farinha de centeio tipo 130
    100 g
Massa principal
  • Azeite q.b. p/ untar
  • água fria
    150 g
  • leitelho (buttermilk - ver dica)
    200 g
  • farinha de espelta integral mais q.b. p/ polvilhar
    150 g
  • farinha tipo 65
    100 g
  • farinha de centeio tipo 70
    250 g
  • malte em pó p/ panificação
    10 g
    10 g mel
  • fermento de padeiro fresco
    5 g
  • mistura de especiarias p/ pão (opcional)
    2 c. chá de
  • sal
    2 c. chá de
  • azeite
    2 c. sopa de

Wartości odżywcze na 15 doses

Kalorie 2415 kcal / 9836 kJ
Białko 77 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 417 g
Błonnik 46.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...