Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish de espelta
- 150 g água
- 1 pedaço pequeno fermento de padeiro fresco (1 g aprox.)
- 150 g farinha de espelta integral
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 200 g água fria, mais q.b. p/ vapor e p/ borrifar
- 2 c. chá de sal
- 5 g fermento de padeiro fresco
-
15
g malte em pó p/ panificação
lub 15 g mel p/ panificação - 350 g farinha de espelta tipo 630, mais q.b. p/ polvilhar
- 3 c. chá de psyllium husk
- Farinha de centeio q.b. p/ envolver
-
Sementes de sésamo q.b. p/ polvilhar
lub Sementes de papoila q.b. p/ polvilhar - Água q.b. p/ borrifar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 749 kJ / 179 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 472 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguetes
15 Std.
Cacete com massa-mãe
21 Std. 30 Min
Coroa de espelta
4 Std.
Bijoux de trigo e centeio
15sa 20 dk
Pães de girassol e linhaça
20 Std. 10 Min
Pão de mistura de centeio sem levedura
Brak ocen
Pão de centeio e banha
16h 10min
Pão Venezia
17 Std. 10 Min
Pão de especiarias
Brak ocen
Pãezinhos de muesli
15 Std. 30 Min
Carcaças de espelta
23u. 40min
Nuvem de espelta
16h 30 min