Urządzenia i Akcesoria
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g koperku, świeżego tylko liście
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
40 g octu jabłkowego
-
80 g musztardy francuskiej
-
1300 - 1400 wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus do napełnienia miski
-
3 kotlety schabowe, z kością (170-200 g każdy)
-
1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku, (patrz wskazówka)30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
40 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
-
80 g korzenia selera pokrojonego w 1 mm plastry (patrz wskazówka)
-
250 g jabłek, zielonych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 2 mm plastry
-
150 g cykorii pokrojonej w 2 mm plastry
-
1 łyżka oleju rzepakowego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 25 min
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9 godz.
Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 10 min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 45 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 30 min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min