![Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego) Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3b4b0d17-d1d9-4861-895c-19c5a766ffa4/Derivates/eda77cf7-6899-4197-a68d-a130346dbdd0.jpg)
Wersje kompatybilne
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g koperku, świeżego, tylko liście
- 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do smaku
- 40 g octu jabłkowego
- 80 g musztardy francuskiej
- 1300 - 1400 wody, do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus do napełnienia miski
- 3 kotlety schabowe, z kością (170-200 g każdy)
-
30
g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
lub 1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku (patrz wskazówka) - 40 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
- pieprz czarny, świeżo mielony, do smaku
- 80 g korzenia selera, pokrojonego w 1 mm plastry (patrz wskazówka)
- 250 g jabłek, zielonych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 2 mm plastry
- 150 g cykorii, pokrojonej w 2 mm plastry
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1857 kJ / 443 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 488 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polędwica wołowa z warzywami
50min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2hod. 5min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 Std.
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)
2h 10min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1hod. 40min
Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie
3 Std. 30 Min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4hod. 25min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 Std. 20 Min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1h 50 min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4h 45min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4h