Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
- 3 jajka
- 120 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 80 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 150 g jabłka, kwaśnego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 130 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
- 100 g majonezu, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- sól, do smaku
- pieprz czarny, świeżo mielony, do smaku
- 3 filety ze śledzi, solone, a’la Matjas, w oleju, odsączone, przekrojone wzdłuż na pół
- koperek, świeży, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 899.5 kJ / 214.8 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek
1 godz. 20 min
Śledzie w zalewie paprykowej
2h 45min
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
4 Std. 10 Min
Śledzie po wiejsku
25h 10min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Śledzie w sosie musztardowym
10h 15min
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3 Std. 30 Min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1h 25min
Śledzie po cygańsku
2h 20min