Śledzie po japońsku
TM5 TM6

Śledzie po japońsku

4.4 (117 ocen)

Składniki

  • 400 g wody
  • 3 jajka
  • 120 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 80 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • 150 g jabłka, kwaśnego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 130 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
  • 100 g majonezu, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • sól, do smaku
  • pieprz czarny, świeżo mielony, do smaku
  • 3 filety ze śledzi, solone, a’la Matjas, w oleju, odsączone, przekrojone wzdłuż na pół
  • koperek, świeży, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
899.5 kJ / 214.8 kcal
Białko
7.7 g
Węglowodany
8.7 g
Tłuszcz
17.8 g
Błonnik
2.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy