Urządzenia i Akcesoria
Śledzie po japońsku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
400 g wody
-
3 jajka
-
120 g zielonego groszku, świeżego120 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
80 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
150 g jabłka, kwaśnego bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
130 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
100 g majonezu plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
-
3 filety ze śledzi, solone, a’la Matjas w oleju, odsączone, przekrojone wzdłuż na pół
-
koperek, świeży tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.7 g
Kalorie
899.5 kJ /
214.8 kcal
Tłuszcz
17.8 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
8.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 godz.
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 godz. 25 min
Śledzie po cygańsku
2 godz. 20 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 godz. 45 min
Sałatka śledziowa rosolli
1 godz. 15 min
Ryba po kaszubsku
30 min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min