Urządzenia i Akcesoria
Śledzie po japońsku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
400 g wody
-
3 jajka
-
120 g zielonego groszku, świeżego120 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
80 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
150 g jabłka, kwaśnego bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
130 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
100 g majonezu plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
-
3 filety ze śledzi, solone, a’la Matjas w oleju, odsączone, przekrojone wzdłuż na pół
-
koperek, świeży tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.7 g
Kalorie
899.5 kJ /
214.8 kcal
Tłuszcz
17.8 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
8.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 godz.
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3 godz. 30 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Jajka faszerowane awokado
40 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min