
Urządzenia i Akcesoria
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 sztuk
Składniki
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
-
jajek o jasnych skorupkach, dokładnie umytych4 - 6
-
wody1300 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
60 kcal /
253 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
0.3 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
21 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC III
15 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Baranek wielkanocny
1 Std. 10 Min
Kompot z suszu
2 Std. 10 Min
Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)
3 Std. 5 Min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10 Min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 Std. 45 Min
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
3 Std. 20 Min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3 Std. 20 Min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 Std. 10 Min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 Std. 50 Min
Duszony szpinak
15 Min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 Min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 Min