Wersje kompatybilne
Pstrągi z warzywami i sosem holenderskim
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Warzywa i pstrągi
- 750 g wody
- 350 g ziemniaków, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
- 1 ½ łyżeczki soli
- 350 g warzyw, mieszanych (np. szparagów, różyczek kalafiora, marchewki), pokrojonych na kawałki
- 2 pstrągi, świeże, oczyszczone (ok. 220 g każdy)
- sok z cytryny, świeżo wyciśnięty, do skropienia
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos holenderski
- 50 g wody
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 4 żółtka
- 50 g białego wina
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3694 kJ / 882 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Tłuszcz nasycony
- 33 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 1922 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50min
Zupa z cukinią; Ryba na parze z ziemniakami i cytrynowym sosem
50min
Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie
3h 30min
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55min
Łosoś z warzywami; Sos holenderski
40min
Łosoś z ryżem, brokułami i sosem koperkowym; Budyń czekoladowy
40min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 Std. 5 Min
Jabłka gotowane na parze z waniliowym sosem zabajone
20 Min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym
1h 50min
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 30 Min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 Std. 5 Min