Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g wody
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 30 g oleju
- ¾ łyżeczki soli
- 15 g cebuli dymki
-
1
łyżka sosu rybnego
lub 10 g krewetek, suszonych - 200 g schabu wieprzowego, pokrojonego w paski (2 x 1 cm)
- 250 g białej rzodkwi, pokrojonej w paski (2 x 0.5 cm)
- 5 g cukru
- ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- olej, ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1095 kJ / 261 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartacze z mięsem
1h
Kule serowe
1h
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1hod. 35min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 Min
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1 Std. 55 Min
Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)
40min
Smażone bułeczki z wołowiną
1hod. 30min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 Std. 55 Min
Mięsna zapiekanka z piwem
1 Std. 40 Min
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2hod.
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
3 Std. 50 Min
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55min