Urządzenia i Akcesoria
Smażone bułeczki z wieprzowiną
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 sztuk
Składniki
-
120 g wody
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
30 g oleju
-
¾ łyżeczki soli
-
15 g cebuli dymki
-
10 g krewetek, suszonych1 łyżka sosu rybnego
-
200 g schabu wieprzowego pokrojonego w paski (2 x 1 cm)
-
250 g białej rzodkwi pokrojonej w paski (2 x 0.5 cm)
-
5 g cukru
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
olej ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
13 g
Kalorie
1095 kJ /
261 kcal
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA CHIŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Carimañolas z mięsem i serem
3 godz. 5 min
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 godz. 30 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1 godz. 10 min
Smażone bułeczki z wołowiną
1 godz. 30 min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 min
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2 godz.
Sycylijskie arancini z mięsem
3 godz. 5 min
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Wenezuelski szarpany kurczak z bułeczkami arepas
40 min
Ramen z klopsikami z indyka
2 godz. 25 min
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
50 min