
Wersje kompatybilne
Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
-
20
g estragonu, świeżego, tylko liście
lub 20 g szczypiorku, świeżego, pokrojonego na 4 cm kawałki - 80 g serc karczochów, w oleju, odsączonych
- 100 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Roladki z kurczaka i sos paprykowy
- 3 piersi z kurczaka, bez skóry (180-200 g każda)
- 1400 - 1500 g wody, do całkowitego przykrycia worków plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
-
30
g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
lub 1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku - 2 czerwone papryki, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
- 4 ząbki czosnku
- 40 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1756 kJ / 420 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 188 mg
Alternatywne przepisy
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4h
Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie
3h 30min
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
45 min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15 Min
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w paski)
15 Min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w kostkę)
15 Min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15 Min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 Min
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15 Min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2h 40 min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4h 45min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2h 20min