Wersje kompatybilne
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
- 30 g łupin cebuli, zwyczajnej lub czerwonej, pokrojonych na kawałki
- 4 - 6 jajek, o jasnych skorupkach, dokładnie umytych
- 1550 - 1600 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 253 kJ / 60 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 21 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min
Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)
3 Std. 5 Min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3h 20 min
Kompot z suszu
2 Std. 10 Min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2u. 45min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1u. 50min
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
3h 20 min
Wielkanocny sos majonezowy
45 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Jajka faszerowane awokado
40 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min