Wersje kompatybilne
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
- 300 g czerwonej kapusty, pokrojonej na kawałki
- 4 - 6 jajek, o jasnych skorupkach, dokładnie umytych
- 1300 g wody
- 10 g octu
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 253 kJ / 60 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 21 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kompot z suszu
2h 10 min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2h 45min
Kutia
24 Std. 50 Min
Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)
3h 5min
Pasta z rzeżuchy
5 min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 Min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1h 50 min
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
3h 20min
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
3h 20min
Baranek wielkanocny
1h 30 min
Mazurek chałwowy
7 Std. 30 Min