Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)

Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)

3.5 107 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 sztuk

Składniki

Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
  • czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
    300 g
  • jajek o jasnych skorupkach, dokładnie umytych
    4 - 6
  • wody
    1300 g
  • octu
    10 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 60 kcal / 253 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 0.3 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 21 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...