
Urządzenia i Akcesoria
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 sztuk
Składniki
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
-
czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki300 g
-
jajek o jasnych skorupkach, dokładnie umytych4 - 6
-
wody1300 g
-
octu10 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
60 kcal /
253 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
0.3 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
21 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
15 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)
3 godz. 5 min
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
3 godz. 20 min
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
3 godz. 20 min
Twaróg śmietankowy
3 godz.
Pasta z rzeżuchy
5 min
Zakwas na żur
72 godz. 5 min
Przyprawa do piernika
5 min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 godz. 50 min
Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami
1 godz. 40 min
Mazurek różany
1 godz. 40 min
Kotlety z mięsa z rosołu
30 min