Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g smalcu, wieprzowego, pokrojonego na kawałki
- 300 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 280 - 300 g nóg z kaczki (2 szt.), ze skórą, bez kości, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 600 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 liść laurowy, suszony
-
1
łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
lub ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego - 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- 2 łyżki brandy (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 15227.7 kJ / 3639.5 kcal
- Białko
- 61.7 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 373.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 135.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 2629.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâté z kurzych wątróbek
3 Std. 30 Min
Solanka z mięsem
2h
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8h 50min
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9h
Koncentrat bulionu tajskiego
25 Min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 Std. 15 Min
Balotyna z kaczki
2 Std. 45 Min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9h 15min
Pasztet
3h
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1h 45min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3h 40min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1h 40min