Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z kalafiora i jajek
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
300 g sera gouda, pokrojonego na kawałki300 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
1000 g wody
-
1000 g różyczek kalafiora (z 1-2 kalafiorów)
-
4 - 6 jajek
-
80 g mąki pszennej
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
800 g mleka
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
563 mg
Białko
29 g
Kalorie
2199 kJ /
526 kcal
Tłuszcz
36 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
35 min
Sałatka na ciepło z ziemniakami i jajkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Ciasto z cytrusową marmoladą
2 godz.
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką
45 min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 godz.
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Penne z dynią i szynką
30 min
Suflety kalafiorowe
55 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Lekka lasagne z cukinią
55 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.