
Urządzenia i Akcesoria
Paprykowy sos holenderski
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
350 g
Składniki
-
100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
10 g wody
-
2 krople sosu Tabasco® (opcjonalnie)
-
130 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
4 żółtka
-
½ - 1 łyżeczka soli
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
474 kcal /
1986.9 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
49.4 g
Węglowodany
1.7 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
23.4 g
Sód
461.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym
2 godz. 30 min
Scones z camembertem
45 min
Sos maltański
10 min
Sałatka z czerwonej kapusty, komosy ryżowej i wegetariańskich kiełbas
35 min
Sos curry
30 min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 min
Dip z karczochów i tofu
5 min
Purée z marchewki i pieczonej papryki konserwowej
30 min
Paszteciki z serem owczym
2 godz. 50 min
Sos jogurtowo-miętowy
5 min
Pikantny sos pomidorowy
30 min
Szybki sos beszamelowy
10 min