Paprykowy sos holenderski
TM6

Paprykowy sos holenderski

3.0 (10 ocen)

Składniki

  • 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej, pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 20 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • 10 g wody
  • 2 krople sosu Tabasco® (opcjonalnie)
  • 130 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
    lub 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 4 żółtka
  • ½ - 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
1986.9 kJ / 474 kcal
Białko
7.1 g
Węglowodany
1.7 g
Tłuszcz
49.4 g
Tłuszcz nasycony
23.4 g
Błonnik
1.1 g
Sód
461.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy