Paprykowy sos holenderski

Paprykowy sos holenderski

3.0 11 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
350 g

Składniki

  • 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 20 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • 10 g wody
  • 2 krople sosu Tabasco® (opcjonalnie)
  • 130 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
    1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 4 żółtka
  • ½ - 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 474 kcal / 1986.9 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 49.4 g
Węglowodany 1.7 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 23.4 g
Sód 461.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...