![Paprykowy sos holenderski Paprykowy sos holenderski](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/08303702-6260-4582-ab75-6a1c734e6ded/Derivates/bbe3bf06-ae42-453f-b6b3-54c5b25d4ad3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej, pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 20 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 10 g wody
- 2 krople sosu Tabasco® (opcjonalnie)
- 130 g masła, pokrojonego na kawałki
-
1
łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
lub 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej - 4 żółtka
- ½ - 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1986.9 kJ / 474 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 49.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 461.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos choron
20min
Wielkopolskie naleśniki piwne z nadzieniem jarmużowo-ziemniaczanym
1 Std. 30 Min
Majonez curry
10 Min
Sos béarnaise
20min
Toskańska zupa pomidorowa z chlebem
30 Min
Sos curry
30 Min
Sos maltański
10 Min
Panierowana cebula bhaji
30 Min
Sos currywurst
25 Min
Sos śmietanowo-porowy
30 Min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40 Min