
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 g kostek boczku parzonego, wędzonego
- 560 g wody
- 1000 g ziemniaków pokrojonych w 5 mm plastry
- ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
- 200 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
- 20 g białego octu winnego
- 2 łyżeczki musztardy
-
100
g roszponki
lub 100 g rukwi wodnej - 20 - 30 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 400 kcal / 1677 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 39 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
30 min
Kolorowa sałatka warstwowa
1 godz.
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1 godz. 15 min
Roladki z ogórka
30 min
Sałatka curry
25 min
Scones z camembertem
45 min
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Sałatka ziemniaczana
50 godz.
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 godz. 35 min
Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą
40 min
Sałatka z młodych ziemniaków
50 min