Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 g kostek boczku, parzonego, wędzonego
- 560 g wody
- 1000 g ziemniaków, pokrojonych w 5 mm plastry
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
- 200 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g białego octu winnego
- 2 łyżeczki musztardy
-
100
g roszponki
lub 100 g rukwi wodnej - 20 - 30 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1677 kJ / 400 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20min
Sałatka z kaszą gryczaną, młodą kapustą i boczkiem
50min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1h 15min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1h
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30min
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45min
Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą
40min
Roladki z ogórka
30min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1h
Kolorowa sałatka warstwowa
1h
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55min