Urządzenia i Akcesoria
Śledzie w sosie makowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
150 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
4 filety ze śledzi, solone, a’la Matjas (ok. 400 g), opłukane (patrz wskazówka), pokrojone na 4 cm kawałki
-
20 g maku
-
80 g majonezu
-
150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu gęstej
-
5 g musztardy np. miodowej, rosyjskiej, dijon (zależnie od preferencji)
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
koperek, świeży tylko liście, posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
216.5 mg
Białko
24 g
Kalorie
1572.5 kJ /
375.8 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
6.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Korzenny śledź z jabłkiem
2h 30min
Karp w migdałowej panierce
1h 40min
Śledzie w kożuchu
1h
Pulpety z karpia w galarecie
4h 10min
Pasztet z dorsza
1h 10min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25h 15min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1h 25min
Śledzie po japońsku
45min
Śledzie po kaszubsku
13h 45min
Śledzie po wileńsku
13h 45min
Śledzie w sosie musztardowym
10h 15min
Hekele
2h 40min