Śledzie w sosie makowym
TM6 TM5

Śledzie w sosie makowym

3.8 (78 ocen)

Składniki

  • 150 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 4 filety ze śledzi, solone, a’la Matjas (ok. 400 g), opłukane (patrz wskazówka), pokrojone na 4 cm kawałki
  • 20 g maku
  • 80 g majonezu
  • 150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu, gęstej
  • 5 g musztardy, np. miodowej, rosyjskiej, dijon (zależnie od preferencji)
  • 1 łyżeczka curry, mielonego
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • koperek, świeży, tylko liście, posiekane, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1572.5 kJ / 375.8 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
6.5 g
Tłuszcz
28 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Błonnik
1.8 g
Sód
216.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy