Sycylijskie arancini z mięsem

Sycylijskie arancini z mięsem

4.1 88 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 5 min
18 sztuk

Składniki

Gotowanie ryżu
  • 1200 g wody
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • 400 g ryżu do risotto np. arborio
  • 25 g masła
  • 80 g sera parmezan, tartego
  • 1 szczypta szafranu, mielonego
  • 1 jajko
Mięsne nadzienie
  • 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 100 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego
  • 200 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 30 g pieczarek pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 70 g zielonego groszku, mrożonego
Arancini
  • 300 g sera mozzarella pokrojonego na 1 cm kawałki
  • 2 jajka roztrzepane
  • bułka tarta ilość do panierowania
  • olej ilość do głębokiego smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 35.2 kcal / 147.4 kJ
Białko 1.1 g
Tłuszcz 2.5 g
Węglowodany 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...