Sycylijskie arancini z mięsem

Sycylijskie arancini z mięsem

4.1 87 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 5 min
18 sztuk

Składniki

Gotowanie ryżu
  • wody
    1200 g
  • soli
    1 ½ - 2 łyżeczki
  • ryżu do risotto np. arborio
    400 g
  • masła
    25 g
  • sera parmezan, tartego
    80 g
  • szafranu, mielonego
    1 szczypta
  • jajko
    1
Mięsne nadzienie
  • cebuli przekrojonej na pół
    40 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego
    100 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    200 g
  • pieczarek pokrojonych na kawałki
    30 g
  • koncentratu pomidorowego
    1 łyżka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • zielonego groszku, mrożonego
    70 g
Arancini
  • sera mozzarella pokrojonego na 1 cm kawałki
    300 g
  • jajka roztrzepane
    2
  • bułka tarta ilość do panierowania
  • olej ilość do głębokiego smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 35.2 kcal / 147.4 kJ
Białko 1.1 g
Tłuszcz 2.5 g
Węglowodany 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...