
Urządzenia i Akcesoria
Sycylijskie arancini z mięsem
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 5 min
18 sztuk
Składniki
Gotowanie ryżu
-
wody1200 g
-
soli1 ½ - 2 łyżeczki
-
ryżu do risotto np. arborio400 g
-
masła25 g
-
sera parmezan, tartego80 g
-
szafranu, mielonego1 szczypta
-
jajko1
Mięsne nadzienie
-
cebuli przekrojonej na pół40 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego100 g
-
krojonych pomidorów, z puszki200 g
-
pieczarek pokrojonych na kawałki30 g
-
koncentratu pomidorowego1 łyżka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
zielonego groszku, mrożonego70 g
Arancini
-
sera mozzarella pokrojonego na 1 cm kawałki300 g
-
jajka roztrzepane2
-
bułka tarta ilość do panierowania
-
olej ilość do głębokiego smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
35.2 kcal /
147.4 kJ
Białko
1.1 g
Tłuszcz
2.5 g
Węglowodany
2.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 55 min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Smażone bułeczki z wołowiną
1 godz. 30 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 5 min
Meksykańskie chili con carne z serową polentą
1 godz. 10 min
Czebureki
2 godz. 35 min
Carimañolas z mięsem i serem
3 godz. 5 min
Rolada makaronowa z mięsem
1 godz. 30 min
Pizza turecka Pide
1 godz. 20 min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 godz. 50 min
Ziemniaki księżnej (pommes duchesse)
1 godz.
Pielmieni
1 godz. 10 min